Retete
Posted in

PUI PRĂJIT CU UMPLUTURĂ DE CASTANE ȘI TURTĂ DULCE

Posted in

INSTRUCȚIUNI

  1. Preîncălzește cuptorul la 200° C, treapta 6-7 cu ventilatorul pornit.
  2. Folosind Cuțitul pentru legume-fructe, taie în cubulețe mici turta dulce.
  3. Folosind Extra Chef-ul mărunțește 250 g de castane.
  4. Amestecă în Bolul Rotund 2,75 L, turta dulce, castanele mărunțite, carnea tocată, sarea și piperul.
  5. Umple fiecare pui cu amestecul obținut și fixează puiul cu ajutorul bețelor pentru frigărui (sau scobitori) pentru a preveni scurgerea amestecului.
  6. Așază cei doi pui în Ultra Pro 5 L, toarnă deasupra coniacul și răzuiește și bucăți mici de unt. Condimentează cu sare și piper și adaugă restul de castane (100 g) deasupra celor doi pui.
  7. Pune capacul și lasă la cuptor timp de 1 oră și 30 minute. Scoate capacul și mai lasă la cuptor pentru încă 15 minute.
  8. Scoate preparatul din cuptor și lasă să mai stea pentru încă 15 minute înainte de servire, dar cu capacul pus deasupra.

INGREDIENTE

8 porții

  • 200 g turtă dulce
  • 350 g castane prăjite
  • 200 g carne de porc tocată
  • 2 pui de dimensiuni mici (± 1,6 kg fiecare) sau 1 pui mare de 2,5-3 kg
  • 3 linguri de coniac (±  45 ml)
  • 50 g unt
  • saare și piper
  • bețe pentru frigărui/scobitori

TIMP DE PREPARARE

15 minute

TIMP DE GĂTIRE

1 oră și 45 minute

TIMP DE REPAUS

15 minute

COST

MEDIU

Join the conversation

Cos de cumparaturi 0