Retete
Posted in

PIZZA CU PROSCIUTTO ŞI FELII DE ZUCCHINI

Posted in

INSTRUCȚIUNI

  1. Toarnă apă în Bolul Fantezie 3 L şi agită drojdia până se dizolvă complet. Adaugă faina, uleiul de măsline, zahărul, sarea şi amestecă folosind Spatula de Silicon. Frământă aluatul cu mâna până când devine omogen şi elastic. Asigura-te că nu se lipeşte de bol sau de mâna ta.
  2. Umple chiuveta la jumătate cu apă de aproximativ 37 °C, acoperă Bolul Fantezie 3 L și pune-l in apă, lasă aluatul să crească în timp ce te ocupi de restul ingredientelor.
  3. Cu ajutorul Curățitorulul Universal pregăteşte fulgii de parmezan şi feliază dovleceii direct peste Bolul Fantezie de 2 L.
  4. Taie feliile de Prosciutto în bucăți și adaugă-te în bolul cu feliile de dovlecel. Adaugă uleiul de măsline și jumătate din fulgii de parmezan şi amestecă usor. Ai grijă să nu rupi feliile de dovlecel.
  5. Scoate grătarul şi preîncălzeşte cuptorul la 220 °C / Treapta 7-8 fără convecție.
  6.  Frâmântă din nou aluatul de pizza pentru aproximativ 30 de secunde şi pudrează-l cu puțină făină. Cu ajutorul Supersucitorului întinde aluatul pe Planșeta Fantezie până obții un cerc de cca. 30 cm.
  7. Mută aluatul în tava Ultra Pro Rotund tartă 23 cm.
  8. Întinde sosul de roșii pe aluat, apoi adaugă amestecul cu feliile de dovlecel şi presară deasupra şi restul de fulgi de parmezan.
  9.  Aşază grătarul la cel mai jos nivel în cuptor şi lasă la copt pentru cca. 20 de minute.

INGREDIENTE

pentru 2 porții

Aluat
  • 120 ml apă calduță (±  35°C)
  • 20 g drojdie proaspătă sau 5 g drojdie uscată
  • 225 g faină universală
  • 2 lingurițe ulei de masline (± 30 ml)
  • 1/2linguriță de zahar (± 2 ml)
  • 1/2 linguriță de sare (± 2 ml)

Ingrediente

  • 100 g Parmezan (sau altă brânză cu consistență tare)
  • 2 zucchini (în total 360-400 g)
  • 75 g Prosciutto felii subțiri
  • 1 lingură ulei de masline ( 15 ml)
  • 75 ml sos de roșii

TIMP DE PREPARARE

30 minute

TIMP DE GĂTIRE

20 minute la 220°C / treapta 7-8

COST

MEDIU

Join the conversation

Cos de cumparaturi 0