INSTRUCȚIUNI
-
Toarnă apă în Bolul Fantezie 3 L şi agită drojdia până se dizolvă complet. Adaugă faina, uleiul de măsline, zahărul, sarea şi amestecă folosind Spatula de Silicon. Frământă aluatul cu mâna până când devine omogen şi elastic. Asigura-te că nu se lipeşte de bol sau de mâna ta.
-
Umple chiuveta la jumătate cu apă de aproximativ 37 °C, acoperă Bolul Fantezie 3 L și pune-l in apă, lasă aluatul să crească în timp ce te ocupi de restul ingredientelor.
-
Cu ajutorul Curățitorulul Universal pregăteşte fulgii de parmezan şi feliază dovleceii direct peste Bolul Fantezie de 2 L.
-
Taie feliile de Prosciutto în bucăți și adaugă-te în bolul cu feliile de dovlecel. Adaugă uleiul de măsline și jumătate din fulgii de parmezan şi amestecă usor. Ai grijă să nu rupi feliile de dovlecel.
-
Scoate grătarul şi preîncălzeşte cuptorul la 220 °C / Treapta 7-8 fără convecție.
-
Frâmântă din nou aluatul de pizza pentru aproximativ 30 de secunde şi pudrează-l cu puțină făină. Cu ajutorul Supersucitorului întinde aluatul pe Planșeta Fantezie până obții un cerc de cca. 30 cm.
-
Mută aluatul în tava Ultra Pro Rotund tartă 23 cm.
-
Întinde sosul de roșii pe aluat, apoi adaugă amestecul cu feliile de dovlecel şi presară deasupra şi restul de fulgi de parmezan.
-
Aşază grătarul la cel mai jos nivel în cuptor şi lasă la copt pentru cca. 20 de minute.
INGREDIENTE
pentru 2 porții
Aluat
- 120 ml apă calduță (± 35°C)
- 20 g drojdie proaspătă sau 5 g drojdie uscată
- 225 g faină universală
- 2 lingurițe ulei de masline (± 30 ml)
- 1/2linguriță de zahar (± 2 ml)
- 1/2 linguriță de sare (± 2 ml)
Ingrediente
- 100 g Parmezan (sau altă brânză cu consistență tare)
- 2 zucchini (în total 360-400 g)
- 75 g Prosciutto felii subțiri
- 1 lingură ulei de masline ( 15 ml)
- 75 ml sos de roșii
TIMP DE PREPARARE
30 minute
TIMP DE GĂTIRE
20 minute la 220°C / treapta 7-8
COST
MEDIU