INSTRUCȚIUNI
- Preîncălzeşte cuptorul la 180° C, la treapta 6. Folosind Maşina de tocat cu con răzătoare răzuieşte într-un bol, dovleacul, însă păstrează o bucată mică pe care să o feliezi subțire, pentru decorare. Adaugă făina, rozmarinul, sarea şi piperul.
- Amestecă în Ibricul Mixer 1.25 L untul, laptele bătut şi ouăle. Amestecă ingredientele uscate până sunt complet mixate. Adaugă uşor şi brânza feta, păstrând bucăți mari.
- Unge cu unt interiorul lui Ultra Pro Dreptunghiular 1.8 L şi presară deasupra 1 lingură de făină.
- Toarnă amestecul în Ultra Pro Dreptunghiular 1.8 L. Nivelează compoziţia. Adaugă printr-o presare uşoară feliile de dolveac şi ceapa tăiată în partea de sus a pâinii.
- Se coace timp de 1 oră sau până păinea capătă o culoare aurie sau poţi verifica dacă este gata cu ajutorul unei scobitori. Lasă să stea pentru 10 minute. Apucă partea de sus a lui Ultra Pro şi scoate pâinea din formă. Aşeaz-o pe grătar pentru a se răci. Feliază folosind Cuțitul de pâine şi serveşte împreună cu unt. O gustare excelentă pentru pauza de prânz.
Sfat Pro: Dacă nu ai la îndemână lapte bătut, combină 310 ml lapte cu 2 lingurite suc de lămâie şi lasă să stea până se îngroașă. Laptele bătut oferă pâinii o strălucire aparte.
INGREDIENTE
8 persoane
- ½ dovleac pentru plăcintă (aprox. 600 g), trebuie decojit şi curăţat de semințe
- 625 ml făină cu agent de creştere
- 1 lingură de sare
- 3 lingurite de rozmarin tocat fin
- 100 g unt, topit
- 310 ml lapte bătut
- 2 ouă foarte mari
- 80 g brânză feta în stil danez, mărunţită în bucăţi mari
- 1 ceapă roşie mică, tăiată în jumătate, felii subțiri
TIMP DE PREPARARE
10 minute
TIMP DE GĂTIRE
60 min la 180°C / Treapta 6
COST
mic