Retete
Posted in

PÂINE CU DOVLEAC ŞI BRÂNZĂ FETA

Posted in

INSTRUCȚIUNI

  1. Preîncălzeşte cuptorul la 180° C, la treapta 6. Folosind Maşina de tocat cu con răzătoare răzuieşte într-un bol, dovleacul, însă păstrează o bucată mică pe care să o feliezi subțire, pentru decorare. Adaugă făina, rozmarinul, sarea şi piperul.
  2. Amestecă în Ibricul Mixer 1.25 L untul, laptele bătut şi ouăle. Amestecă ingredientele uscate până sunt complet mixate. Adaugă uşor şi brânza feta, păstrând bucăți mari.
  3. Unge cu unt interiorul lui Ultra Pro Dreptunghiular 1.8 L şi presară deasupra 1 lingură de făină.
  4. Toarnă amestecul în Ultra Pro Dreptunghiular 1.8 L. Nivelează compoziţia. Adaugă printr-o presare uşoară feliile de dolveac şi ceapa tăiată în partea de sus a pâinii.
  5. Se coace timp de 1 oră sau până păinea capătă o culoare aurie sau poţi verifica dacă este gata cu ajutorul unei scobitori. Lasă să stea pentru 10 minute. Apucă partea de sus a lui Ultra Pro şi scoate pâinea din formă. Aşeaz-o pe grătar pentru a se răci. Feliază folosind Cuțitul de pâine şi serveşte împreună cu unt. O gustare excelentă pentru pauza de prânz.

Sfat Pro: Dacă nu ai la îndemână lapte bătut, combină 310 ml lapte cu 2 lingurite suc de lămâie şi lasă să stea până se îngroașă. Laptele bătut oferă pâinii o strălucire aparte.

INGREDIENTE

            8 persoane 

  • ½ dovleac pentru plăcintă (aprox. 600 g), trebuie decojit şi curăţat de semințe
  • 625 ml făină cu agent de creştere
  • 1 lingură de sare
  • 3 lingurite de rozmarin tocat fin
  • 100 g unt, topit
  • 310 ml lapte bătut
  • 2 ouă foarte mari
  • 80 g brânză feta în stil danez, mărunţită în bucăţi mari
  • 1 ceapă roşie mică, tăiată în jumătate, felii subțiri

TIMP DE PREPARARE

10 minute

TIMP DE GĂTIRE

60 min la 180°C / Treapta 6

COST

mic

Join the conversation

Cos de cumparaturi 0