Retete
Posted in

CLĂTITE CU MERE

Posted in

INSTRUCȚIUNI

  1. Decojește merele, apoi rade-le în Ultimate Bol Bermuda 2 L.

  2. Adăugă coaja și sucul* de lămâie peste merele rase și sigilează vasul apoi, agită-l pentru a acoperi merele cu suc de lămâie pentru a evita oxidarea. Pune-le deoparte.

  3. Adăugă ingredientele rămase în Ultimate Bol Bermuda 2 L , sigilează-l și agită-l stânga-dreapta de 10 ori, apoi alternează în sus și în jos și stânga-dreapta timp de 30 de secunde. Aluatul ar trebui să fie destul de lichid.

  4.  Adăugă merele rase rămăse și la final amestecă bine compoziția cu o spatulă.

  5. Pune foarte puțin ulei într-o tigaie sau folosește o tigaie antiaderentă (aprox. 28 cm.), gătește amestecul la foc mediu-mare. Toarnă ușor în tigaie câte un polonic (cca. 30 ml) de compoziție, având grijă să rămână suficient spațiu între clătite.  Poți găti câte 3 clătite în același timp, aprox. 2 min. pe fiecare parte. Amestecul este suficient pentru aproximativ 15 clătite.

    SFAT: * Utilizează Protecția pentru stropire pe bol și Accesoriile de bucătărie pentru a rade merele, coaja și pentru a stoarce sucul de la  ½ lămâie.

INGREDIENTE

15 clătite

  • 400 g mere
  • 1/2 lămâie ( sucul și coaja)
  • 3 ouă
  • 150 ml lapte
  • 120 g zahăr
  • 250 g făină (±1 cană și jumătate)
  • 1 praf de sare
  • 3 ml praf de copt (±1/2 linguriță)
  • 3 ml scorțișoară (optional) (±1/2 de linguriță)

TIMP DE PREPARARE

10 minute

TIMP DE COACERE/GĂTIRE

20 minute

COST

Mic

Cos de cumparaturi 0