Retete
Posted in

CHIFTELUȚE DE DOVLECEL

Posted in

INSTRUCȚIUNI

  1. . Scoate grătarul şi preîncălzeşte cuptorul la 200°C/400°F treapta 6-7, mod convencție.
  2.  Taie dovlecelul în bucăți.
  3. Răzuieşte dovlecelul cu ajutorul Speedy Mando cu răzătoare şi asigură-te că o fixezi bine pe un Vas Multiplu de 600 ml. Aşează o bucată de dovlecel în capacul de ghidare, fixează presa şi răzuieşte. Repetă operatiunea cu bucățile de dovlecel rămase.
  4. Aşează dovlecelul răzuit pe un prosop de bucătărie curat şi răsuceşte-l astfel încât să elimini cât mai mult din sucul dovlecelului. La urmă, ar trebui să rămâi cu aproximativ 100 g/±1 cană de dovlecel răzuit şi scurs.
  5. Curăţă răzătoarea şi răzuieşte parmezanul.
  6. Bate oul cu un Tel Tekna într-un Bol Magic 2,75 L. Adaugă şi celelalte ingrediente şi amestecă bine cu ajutorul unei Spatule de Silicon.
  7. Aşează Planşeta de Silicon cu Ramă pe grătarul rece.
  8. Formează chifteluţele de dovlecel cu ajutorul unei linguri şi aşează-le pe planşetă. Pune la cuptor pentru 15-17 minute, până prind o crustă aurie.
  9. Lasă la răcit pentru 5 minute. Serveşte cu un sos marinat la alegere.

SFAT: Prepară-ţi propriul pesmet din pâinea veche cu ajutorul Speedy Mando cu răzătoare!

INGREDIENTE

pentru 3 porții

  • 1 dovlecel mediu
  • 1 ou
  • 50 g (±1/2) cană pesmet
  • 40 g (±1/2) cană parmezan
  • 1 căţel de usturoi, decojit şi zdrobit
  • 2-3 fire de busuioc, pătrunjel sau arpagic, tocate mărunt
  • Sare şi piper după gust

TIMP DE PREPARARE

10 minute

TIMP DE GĂTIRE

in cuptor la 200°C/400°F, treapta 6-7 , 15-17 minute

TIMP DE REPAUS

10 minute

COST

mic

Join the conversation

Cos de cumparaturi 0