INSTRUCȚIUNI
- . Scoate grătarul şi preîncălzeşte cuptorul la 200°C/400°F treapta 6-7, mod convencție.
- Taie dovlecelul în bucăți.
- Răzuieşte dovlecelul cu ajutorul Speedy Mando cu răzătoare şi asigură-te că o fixezi bine pe un Vas Multiplu de 600 ml. Aşează o bucată de dovlecel în capacul de ghidare, fixează presa şi răzuieşte. Repetă operatiunea cu bucățile de dovlecel rămase.
- Aşează dovlecelul răzuit pe un prosop de bucătărie curat şi răsuceşte-l astfel încât să elimini cât mai mult din sucul dovlecelului. La urmă, ar trebui să rămâi cu aproximativ 100 g/±1 cană de dovlecel răzuit şi scurs.
- Curăţă răzătoarea şi răzuieşte parmezanul.
- Bate oul cu un Tel Tekna într-un Bol Magic 2,75 L. Adaugă şi celelalte ingrediente şi amestecă bine cu ajutorul unei Spatule de Silicon.
- Aşează Planşeta de Silicon cu Ramă pe grătarul rece.
- Formează chifteluţele de dovlecel cu ajutorul unei linguri şi aşează-le pe planşetă. Pune la cuptor pentru 15-17 minute, până prind o crustă aurie.
- Lasă la răcit pentru 5 minute. Serveşte cu un sos marinat la alegere.
SFAT: Prepară-ţi propriul pesmet din pâinea veche cu ajutorul Speedy Mando cu răzătoare!
INGREDIENTE
pentru 3 porții
- 1 dovlecel mediu
- 1 ou
- 50 g (±1/2) cană pesmet
- 40 g (±1/2) cană parmezan
- 1 căţel de usturoi, decojit şi zdrobit
- 2-3 fire de busuioc, pătrunjel sau arpagic, tocate mărunt
- Sare şi piper după gust
TIMP DE PREPARARE
10 minute
TIMP DE GĂTIRE
in cuptor la 200°C/400°F, treapta 6-7 , 15-17 minute
TIMP DE REPAUS
10 minute
COST
mic