Retete
Posted in

CREMĂ DE CONOPIDĂ CU CREVEȚI ÎN CURRY

Posted in

INSTRUCȚIUNI

  1. Prepară crema de conopidă: se spală și se taie conopida în bucăți. Așează-le în Microcook Rotund 2,25 L adaugă cubul de supă și 600 ml apă. Acoperă și introdu vasul în cuptorul cu microunde pentru 10 minute la 600 W. Lasă-l să se odihneasca pentru 2 minute. Amestecă și introdu din nou în cuptorul cu microunde pentru încă 10 minute, permițându-i să se odihnească pentru alte 5 minute. Adaugă smântână și asezonează cu sare si piper.
  2. Preîncălzeste cuptorul la 250°C/treapta 8-9.
  3. Bate oul împreună cu praful de curry, sarea şi piperul în Bolul Mixer 1,5 L folosind Telul Tekna. Adaugă creveții, amestecă ușor ajutându-te de Cleştii Mari Tekna, şi asigură-te că acestia sunt complet acoperiți.
  4. Creveții se scurg și se aşează în Vas Multiplu 2 L. Se presară pesmetul și nuca de cocos, acoperă și amestecă/agită.
  5. Pregatește 6 frigarui a câte trei creveţi fiecare și asează în Ultra Pro Grill. Pune-i în cuptor, fară capac timp de 10 minute.
  6. Reîncălzește crema de conopidă dacă e nevoie și amestecă, folosind un mixer de mână. Aşează câte un frigarui peste fiecare porție de cremă de conopidă.

INGREDIENTE

pentru 6 persoane

Crema de conopidă

  • 600 g conopidă
  • 1 cub supă concentrată de pui
  • 200 ml smântână
  • Sare și piper

Creveți în Curry

  • 1 ou
  • un vârf mare de praf de curry
  • 18 creveți mari, decorticați (cu excepția cozii)
  • 4 linguri de pesmet (± 60 ml)
  • 25 g nucă de cocos rasă

TIMP DE PREPARARE

30 minute

TIMP DE GĂTIRE

la cuptorul cu microunde 20 minute la 600 W

la cuptor 10 minute la 250°C / treapta 8-9

TIMP DE REPAUS

7 minute

COST

MEDIU

Join the conversation

Cos de cumparaturi 0