INSTRUCȚIUNI
- Preîncălziţi cuptorul la 180°C.
- Turnați zahărul peste ouă, într-un Speedy Chef, şi amestecați bine, până când compoziţia devine albicioasă şi spumoasă.
- În Ibricul MicroCook 1 L, topiţi untul la microunde la 750 W, timp de 1 minut. Cu ajutorul Storcătorului Chef, stoarceți bine grapefruitul. Peste amestecul de ou şi zahăr, adăugaţi sucul de grapefruit şi untul topit şi amestecaţi bine.
- Deschideți Speedy Cheful şi adăugaţi şi făina, praful de copt şi mascarpone, apoi amestecați bine, dar delicat, cu Spatula de Silicon.
- Puneţi Forma de Silicon Rotundă pe grătarul rece al cuptorului, turnați aluatul rezultat şi coaceți în jur de 30-35 min.
- Preparati siropul, cât prăjitura este la cuptor. Stoarceţi un grapefruit, tot cu Storcătorul Chef, turnați zahărul tos şi amestecaţi bine.
- După ce s-a copt, scoateți prăjitura din cuptor, lăsați-o să se răcească în jur de 5 min., apoi scoateţi-o din formă şi însiropati-o.
- Lăsaţi să se răcească înainte de servire. Este delicioasă servită rece, cu puțin mascarpone şi felii de grapefruit.
INGREDIENTE
6-8 porții
- 125 g zahăr
- 2 ouă
- 75 g unt
- 100 ml suc degrapefruit
- 125 g făină
- 1 linguriță praf de copt (± 5 ml)
- 100 g mascarpone
- 30 g zahăr tos
TIMP DE PREPARARE
15 minute
TIMP DE COACERE/GĂTIRE
la cuptorul cu microunde la 750 W, 1 minut
la cuptorul tradițional 30-35 minute, la 180°C
COST
Mic