Retete
Posted in

TORT CHANTILLY DE CAPSUNE

Posted in

INSTRUCȚIUNI

  1. Adaugă căpșunele în ExtraChef , 1/4 cană de zahăr și sarea. Acoperă și mixează până când căpșunele sunt mărunțite. Acoperă și lasă la frigider până când sunt gata de folostit.
  2. Unge și pudrează cu făină Microplusul 3 L/750 ml, lasă deoparte.
  3. Adaugă untul în Ibricul Microcook 1L. Lasă la microunde timp de 25 de secunde sau până când acesta se topește. Scoate din microunde și adaugă untul în baza ExtraChef-ului cu paleta atașată în prealabit. Adaugă zahărul rămas, acoperă și mixează până când untul și zahărul sunt bine amestecate.
  4.  Scoate capacul și adaugă ouale, smântana, iaurtul esența de vanilie şi praful de copt. Acoperă și mixează până când toate ingredientele sunt bine amestecate; aproximativ 20 de mişcari. Adaugă făina, acoperă și mixează din nou până la omogenizarea conținutului; aproximativ 20 de mișcări.
  5. Folosind Spatula de Silicon Lată împarte aluatul uniform  între cele două caserole, pune-le una peste cealaltă și acoperă. Lasă la microunde la putere mare 11 minute sau până când se introduce un cuțit în centrul tortului și acesta iese curat. Scoate din microunde; lasă să stea 30 de secunde. Transferă prăjiturile pe un grătar rece. Lasă să se răcească complet înainte de înghetare.
  6. Între timp, pregatește glazura. Într-un bol mic amestecă împreuna gelatina și apa: lasă deoparte în baza Quick Chef. Adaugă smântâna, zahărul pudră și esența de vanilie. Rotește mânerul până când crema ajunge la etapa de vârt moaleț Adaugă gelatina, continuă să amesteci până se formează vârfuri rigide (crema ar trebui să aiba o consistența rigidă). Scoate atașamentul, capacul și lasă la frigider până când este gata de utilizare.
  7. Aşază primul strat de tort pe o farfurie sau pe un suport, acoperă cu capsune. Acoperă cu 1/3 din glazură peste capsune. Adaugă al doilea strat de tort. Acoperă cu 1/3 din glazura deasupra. Raspândeşte glazura rămasă pe părtile laterale ale tortului. Decorează tortul cu capsune proaspete. Servește imediat sau acoperă şi lasă la frigider pana la 3 zile.

INGREDIENTE

8 porții

  • jumatate de kg de capsune proaspete, fără codiță
  • 1/2 linguriță sare
  • 12 linguri unt topit sarăt
  • 1 cană de zahăr granulat, împarțit
  • 3 oua mici
  • 3/4 cană smântână
  • 6 linguri iaurt simplu
  • 6 lingurițe esență de vanilie
  • 3/4 linguriță praf de copt
  • 3/4 linguriță amidon de porumb
  • 1 cană de făină universală
  • Căpșune feliate pentru garnitură

Glazură:

  • 1 linguriță pulbere de gelatină fără aromă
  • 2 linguri apă rece
  • 2 căni de frișcă
  • 1/2 cană zahăr pudră
  • • 2 lingurițe esență de vanilie

TIMP DE PREPARARE

15 minute

TIMP DE COACERE/GĂTIRE

12 minute

COST

Mic

Join the conversation

Cos de cumparaturi 0